• NEM BARINDIRMAZ

    Tuğla, pişmiş kildir. Tuğla üretiminde tamamen doğal malzemeler olan kil, çamur ve su kullanılmaktadır. Yapısında hiçbir kimyasal yabancı madde bulunmayan tamamen yerli ve doğal çevre ortamında oluşmuş malzemelerden yapılıyor olması onu diğer duvar yapı malzemelerinden daha doğal ve sağlıklı kılmaktadır. Aynı mekanlarda uzun yıllar yaşadığımız için tuğlanın sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini iyi anlamalıyız.

  • SIVADA ÇATLAMA YAPMAZ

    Tuğla ile sıvanın iyi kaynaşması ileride sorunsuz günlerin başlangıcı demektir. Tuğla ve sıva harcının genleşme katsayılarının birbirine yakın olması yapım sonrası sıva çatlaklarının olmasını engeller. Bazı duvar malzemelerinin yapısındaki etkenler nedeniyle oluşabilen sıva çatlakları hem rutubetin içeriye girmesine hemde pul pul dökülmelere neden olur.

  • YANGINA DAYANIKLIDIR

    Tuğlalar yaklaşık olarak 950 - 1000°C'de pişmektedir. Yangına dayanımlı iyi bir yapı malzemesi yangın esnasında hayat kurtarabilir. Yanmaz malzeme olması ile birlikte doğal malzeme olması sayesinde yangın esnasında çevreye zehirli gaz vermemektedir. Yangın yönetmeliği kapsamında çatı, döşeme ve cephe uygulamalarında yanıcı malzemelerin oluşturduğu risklere karşılık yangına tepki sınıfı A1 olan Tuğla ve Asmolenler yangına karşı dayanıklı ve güvenli bir yapı malzemesidir.

  • SAĞLAM VE UZUN ÖMÜRLÜDÜR

    Tuğlada en önemli hususlardan biri inşaat ve konut sahipleri için yapının sağlam ve uzun ömürlü olmasıdır. Dünyada tuğlanın yaklaşık 6000 yıldır kullanılıyor olması ve nesiller boyunca sağlam kalması sağlamlığının ve uzun ömürlü olmasının en iyi kanıtıdır.

Yıllık 30 milyon adet tuğla, 5 milyon adet beton yapı elemanı (BİMS) üretiyoruz.

YARARLI BİLGİLER

  • Tuğla Nedir?

    Tuğlalar, birer balçık kalıplarıdır. Duvar örmekte ve inşaatlarda kullanılır. Tuğlaların bir başka türü de kiremit şeklinde bilinir. Tuğlaların çatlamaması ateşte pişirilir. Ucuz ve kullanışlı bir inşaat malzemesidir. Tuğla'nın kullanımı 6.000 yıl öncesine kadar uzanır. İlk üretilen tuğlalar ise güneşte kurutulurdu; bunlara kerpiç denir.

  • Bims Nedir?

    Bims, volkanik kökenli, silikat esaslı, camsı ve gözenekli hafif yapı elemanıdır. Özellik bakımından; ekonomik, ısı ve ses yalıtımının üst seviyede olduğu, kolay işlenebilme olanağı sahip, düşük ağırlık biriminde, depreme dayanıklı, kolay sıva tutan ve yüksek ısıya dayanıklı hafif yapı elemanıdır. Belirtilen bu özelliklerden dolayı son yıllarda önem kazanmıştır.

  • Neden Tuğla?

    Tuğlalar; bünyesinde küçük hava boşlukları içermesi, yeterli basınç ve çekme mukavemeti, buhar Geçirme direnci, nefes alma, hafiflik, yüksek ısı tutuculuğu, kimyasal etkilere karşı dayanıklılık, yanmazlık ve alev geçirmezlik, su ve nem tutmama, sıva tutuculuğu ve ebat kararlılığı, çürümezlik ve kokusuzluk, ekonomiklik özelliklerini taşır.

  • Neden Bims?

    Bims; doğal malzeme yapısındaki boşluklar sayesinde yüksek ısı ve ses izolasyonu özellikleri taşır. Kışın dondurucu soğuklardan, yazın kavurucu sıcaklardan yüksek oranda izolasyon sağlamaktadır. Dayanıklı, hafif ve uzun ömürlü olması nedeniyle inşaat sektöründeki vazgeçilmez yapı malzemelerindendir.

ÜRÜNLERİMİZ

Biz sizi arayalım.